Bakvouwdelijk Reglement

Revisie 1.002

Definities

 1. Bakkenvouwen: het in een keer leegdrinken van een eenheid drank.
 2. Bakkenvouwer: iemand die Bakkenvouwen uitoefent.
 3. Hubble: een gemeenschapscafé voor/door studenten gevestigd in Eindhoven.
 4. Bakvouwtimer: gespecialiseerde meetapperatuur die op tenminste 3 cijfers achter de komma de seconden meet tussen het met een of beide handen loslaten van de polssteun, tot het wederom aanraken van de steunen. Ook bekend als Cube Timer of Stackmat.
 5. Timen: meten van de tijd die passeert tijdens het vouwen van een bak met behulp van een bakvouwtimer.
 6. Bakvouwtijd: resultaat van timen, uitgedrukt in seconden. Tenminste 3 significante cijfers.
 7. Geldige bakvouwtijd: een bakvouwtijd die is behaald op het terrein van Hubble, uitzonderingen voorbehouden, en die geobserveerd en geautoriseerd
 8. Ranglijst: een geaccredeerde lijst van bakvouwtijden, gesorteerd naar numeriek laagste, c.q. snelste, bakvouwtijd eerst.
 9. Leon Willems: titelhouder penetraris en aanvoerder van het bestuur in de ranglijst. Heeft per definitie altijd gelijk over de geldigheid van een bakvouwtijd.
 10. Leon: zie Leon Willems
 11. Van Binsbergen: zie Leon Willems
 12. Roeland v. Delft: titelhouder Chief Technology Officer binnen het bestuur van Hubble en schepper van vouweenbak.nl.
 13. Roeland: zie Roeland v. Delft.
 14. Kamphuis: zie Roeland v. Delft.
 15. Daan Vijselaar: titelhouder Event Manager binnen het bestuur van Hubble, en tevens langzaamste Bakkenvouwer van dat bestuur.
 16. Daan: zie Daan Vijselaar.
 17. Onderdaan: een langzamere Bakkenvouwer dan Daan.
 18. Kerstens: zie Daan Vijselaar.
 19. 0.25L: ook wel 25cl, een standaard Bavaria horecaglas tot exact de 25cl streep gevuld met Bavaria Premium Pilsner of een gelijkwaardige pilsner uit een eveneens gekalibreerd glaswerk.
 20. 0.5L: ook wel 50cl, pul, halve liter, halve leo, een standaard Bavaria horecapul tot exact de 50cl streep gevuld met Bavaria Premium Pilsner of een gelijkwaardige pilsner uit een eveneens gekalibreerd glaswerk.
 21. 0.7L ICE: een fles Sminroff ICE, maximaal 30 minuten van tevoren ontdaan van dop. Geen inhoud mag uit de fles zijn gegaan voor het vouwen.
 22. 1L: ook wel literpul of oktoberfest style, een pul waar duidelijk 100cl Bavaria in past. Gezien juist gekalibreerde pullen zeldzaam zijn, is de definitie hiervan alsvolgt: viermaal 4.2 seconden tap uit een tank of fust Bavaria Pilsner op de reguliere tapdruk van 0.8 psi.
 23. Fold a box: Engelse variant van bakkenvouwen. Let op dat het hierbij nodig is eerst een bakje te vouwen uit een bierviltje. Dat mag van tevoren geprepareerd zijn.

Artikelen

Artikel 1.

 1. Vouw een bak.
 2. Om als Bakkenvouwer een eervolle vermelding op deze website te krijgen en op de ranglijst te verschijnen dient men, in den beginne, te bakkenvouwen in Hubble, en deze te timen, onder één van de volgende voorwaarden:
  1. minimaal één, op dat moment capabele (lees: relatief nuchtere) bestuurslid, dient aanwezig te zijn, welke zich volledig ontfermt over het jureren van het bakkenvouwen en dus ook de verdere administratie met bakkenvouwer in kwestie afhandelt;
  2. het bakkenvouwen wordt vastgelegd op camera, waarbij duidelijk te zien is dat er géén spillage is, het bakkenvouwen correct wordt uitgeoefend én de tijd zichtbaar is, in één shot. Dit filmpje dient opgestuurd te worden naar Van Binsbergen, welke zal oordelen of het adtje waardig is. Let op: bij ingezonden video’s zal altijd kritischer worden gekeken dan wanneer een bestuurslid ter plekke jureert.